Når konflikten opstår - en miniguide

Når konflikten opstår - en miniguide

Alle forældre oplever på et eller andet tidspunkt, at deres barn kommer hjem og er vred eller ked af noget, som er sket i skolen. Nogle forældre vil også overvære situationer, som vækker bekymring. Hvordan tackler man lige det?

De fleste konflikter løser børnene selv, eller de får hjælp fra en lærer eller pædagog.

Men af og til udvikler en situation sig, så børnene er vrede eller kede af det, når de kommer hjem. 

Hjælpen fra forældrene er afgørende for, om børnene kommer godt videre, så konflikten stopper og ikke vokser eller måske endda bliver til en konflikt mellem forældrene. 

Miniguide med enkle fiduser

Du finder fiduser til, hvordan du hjælper et eller flere børn i en fastlåst konflikt. Og fiduser til at tage en svær samtale med en anden forælder.

Forberedelse: 10 minutter på at læse vejledning og forberede 2 slides
Varighed: 10 minutter 
Sted: På forældremøde
Deltagere: Forældre på forældremødet

 

  • Miniguiden hjælper med at håndtere konflikter i tide, så de ikke vokser sig ud af proportioner. Det giver trivsel på kort og lang sigt.

  • Børn spejler sig i de voksne – også når det handler om at løse konflikter.

  • Det kan være svært at holde sig objektiv i en konflikt. Miniguiden giver enkle råd til, hvordan forældre kan hjælpe sit barn og andres børn.

  • Miniguiden legitimerer, at konflikter VIL opstå og at de kan rumme svære følelser. Det giver mulighed for at bryde tabuet om konflikter. 

Vurdering: 4.5/5 29

Vi bruger cookies til trafikmåling. Når du klikker videre på forældrefiduser.dk, accepterer du automatisk cookies. Læs mere her.