Hip hurra - sådan fejrer vi fødselsdag

Hip hurra - sådan fejrer vi fødselsdag

Som forælder kan du gøre meget for, at klassens fødselsdagsfester bliver gode og sjove – for alle børn i klassen. Få lavet en aftale blandt klassens forældre - så er I godt på vej. Overvej også om I skal holde fællesfødselsdage.

Forældreaftaler

  • Holder man fødselsdage hver for sig, eller skal I fx overveje fællesfødselsdage?
  • Hvem inviterer man med til fødselsdage? Enten hele klassen, drengegruppen eller pigegruppen, så ingen føler sig fravalgt.
  • Giver børnene gaver? Køber fødselsdagsbarnets forældre en fælles gave fra hele klassen? Hvad må gaven koste?
  • Skal der være ½ times forældrekaffe ved afhentning? En hurtig og effektiv måde at få lidt bedre kendskab til hinanden og vise børnene, at forældrene taler godt sammen. Det smitter nemlig af på børnene.

Inviter til fællesfødselsdag

Fællesfødselsdage er, når klassens børn fejres i gupper. Alle er med i en gruppe og hele klassen inviteres hver gang.

Sådan bakker du op 

Fællesfødselsdage

I 2.A på Skolen ved Bülowsvej på Frederiksberg har  forældrene aftalt at slå fødselsdagene sammen.

Forældrene er inddelt i tre fødselsdagsgrupper, alt efter hvilken årstid børnene har fødselsdage. 

Louis far, David, fortæller:

"Jeg var selv en af dem, som ikke var helt enig i beslutningen om fællesfødselsdage. Men jeg må indrømme, at det er nemt, børnene er glade, og som en rigtig god sideeffekt lærer vi forældre hinanden meget bedre at kende på kryds og tværs, mens vi planlægger. Også på tværs af børnenes køn."

  • Prioritér invitationer til fødselsdage højt. At dit barn ikke ønsker at deltage er ikke en god grund til at melde afbud.
  • Respektér den måde klassens forældre har aftalt at holde fødselsdagene på.
  • Undgå at lave et udstyrsstykke, men hold fødselsdagene simple, hyggelige og sjove for alle børnene. Store ambitioner kan skabe skæve forventninger blandt forældre - og børn.
  • Tal åbent om forskellige måder at holde fødselsdage på. Det er netop spændende, hvis der er forskel. Husk at selv en lille kritik kan ramme et barn hårdt på sin families muligheder og valg.
  • Hold dig til det aftalte gavebeløb. Ingen skal have deres værd målt i en gaves pris og størrelse.

Vurdering: 4.5/5 17

Vi bruger cookies til trafikmåling. Når du klikker videre på forældrefiduser.dk, accepterer du automatisk cookies. Læs mere her.